Vad ska jag göra med mitt liv

Uncategorized

Vad ska jag göra med mitt liv

Är du också en utav alla som går runt och funderar på vad ska jag göra med mitt liv?
Det finns nog inte en enda person som aldrig ställt sig frågan vad dom ska göra med sitt liv.


Dagar kommer då allt känns glasklart, men ibland känner man sig bara förvirrad. En bra grundregel för dig som gillar planering kan vara att börja med att sätta upp en plan och följa den och fokusera på en sak i taget innan du svävar iväg på nya idéer.
Du kan även läsa mer på sidan om hur du kan förändra ditt liv.

Kanske är du uppgiven? kanske känns det som alla andra har det bättre än du? kanske jämför du dig för mycket med andra? Då är egentligen inte problemet vad du ska göra med ditt liv, snarare att du ska lära dig uppskatta vad du har i livet. Det bästa är att försöka känna tacksamhet mot allt du har och tänka positivt. Ja, jag vet, det är lättare sagt än gjort, men det är starten som är svårast.
Men visst tänker alla ibland vad man ska göra med sitt liv. Och inget konstigt med det. Men handlar det om karriären, jobb, pengar för dig? Bland det första du ska komma fram till är vad som är viktigt för dig?. Ska du satsa på att ha ett innehålls fritidsliv? Ska du satsa på vänner & familj? Jobb och karriär? Visst, det ena behöver inte utesluta det andra. Men fokusera på det som du tycker är viktigt och inte på vad andra tycker .. eller får dig att tro att tycka.

Fritid
Vissa vill ha en aktiv fritid med resande, upplevelser och vänner. Men jobbet hindrar dom från att förverkliga sina drömmar. Sitter du fast i ekorrhjulet och kan inte slita dig loss? Det finns faktiskt jobb som inte är måndag till fredag. Tex inom vården, personlig assistans kan man jobba dygnspass för att sedan ibland vara ledig flera dagar. Perfekt tillfälle för en minisemester.

Pengar
Är pengar viktigt för dig? Vill du bli rikare? Tänk på att du blir inte rik på det du tjänar. Det du ska se över är dina utgifter. Är alla prenumerationer, medlemskap och utgifter verkligen nödvändiga. Allt handlar om prioriteringar.

Jobb
Vill du ha ett specifikt jobb? kanske en dröm om att bli skådespelare?. Låt ingen stå i din väg. Samla ihop fakta, analysera hur du ska ta dig dit och tappa inte fokus.

Vänner & kärlek
Vill du skaffa dig nya vänner eller kanske en partner. Öva på din självkänsla och gå ut i världen och träffa folk. Dom kommer inte och knacka på av sig själv.

Livsmotto
Ibland behövs lite livsmotto för att inte grubbla sönder saker för mycket. Livet är ett spel, njut av livet, ta inte allt så allvarligt osv.

Här kommer lite tips på dig som undrar vad ska jag göra med mitt liv?

– Ta en promenad och fundera. Man tänker bättre ute i friska luften och vid motion.
– Ta med dig papper och penna eller skriv upp i telefonen.
Fundera på Vad är jag bra på? Att göra något man är bra på att oftast en förutsättning för att lyckas.
– Hur ska jag uppnå det? Låtsas att du ska ge dessa råd till någon annan så kan det kännas lättare att komma på hur man ska genomföra planen. Glöm inte att fokusera.