Här är de 10 populäraste thailändska maträtterna:
1. Pad Thai: Wokade risnudlar med ägg, tofu eller kyckling, jordnötter, böngroddar, salladslök och lätt syrad lime.
2. Tom Yum: En het och sur soppa med t.ex. räkor, champinjoner, limeblad, citrongräs och chili.
3. Green Curry: En krämig curry gjord på gröna chilipeppar, kyckling, grönsaker och kokosmjölk.
4. Som Tum (Papayasallad): En fräsch sallad gjord på papaya, tomater, bönor, chili och limejuice.
5. Massaman Curry: En mild och kryddig curry gjord på nöt- eller lammkött, potatis och kryddor som kanel och kryddnejlika.
6. Pad Krapow Moo: Wokade fläskkött med heliga basilikablad, vitlök, chili och fisksås.
7. Mango med sticky rice: Söt mango serverad med kokt kleberris och en kokosmjölksås.
8. Gaeng Daeng (röd curry): En het curry med rött currypasta, kött, grönsaker och kokosmjölk.
9. Gaeng Keow Wan (grön curry): En krämig curry med grönt currypasta, kyckling eller grönsaker, aubergine och kokosmjölk.
10. Satay: Grillade spett med marinerat kött (t.ex. kyckling eller fläsk) serverade med jordnötssås.