Komma över sitt ex och gå vidare efter en separation

Uncategorized

Komma över sitt ex och gå vidare efter en separationKomma över sitt ex och gå vidare efter en separation

Hur kan man komma över sitt ex och gå vidare efter en separation ?
här kommer några tips:

 • Titta inte på kort av ditt ex, spela inte musik du förknippar med henne/honom
 • Skriv en lista med ditt ex dåliga egenskaper och vad du slipper nu. Läs den när det känns jobbigt.
 • Bryt kontakten (iaf till du kommit över henne/honom)
 • Sysselsätt dig. Sitt inte hemma och tänk.
 • Ta hand om dig själv. Motionera, öva på din självkänsla mm.
 • Härda ut! För var dag så läker du mer. Det finns en anledning varför man myntat ordspråket ”tiden läker alla sår”.
 • Inse sanningen. Skriv in förhållandet i historieboken och se det som ett avslutat kapitel och gå vidare.

Fler punkter att tänka på:

 • Tänk igenom allting grundligt, men inte överdrivet. Gå vidare och fundera över det så många gånger som behövs, inom rimliga gränser. Tänk på alla orsaker varför ni bröt upp. Även om det ibland verkar som om det inte var bra anledningar så visst fanns dem – och förmodligen mer än en. Inse att ni tyckte om att vara tillsammans ett tag, men om förhållandet inte var vad både du och din partner ville ha i livet skulle det ha slutat så småningom, oavsett vad. I det här fallet, bättre förr än senare. Att fundera på skälen till att det tog slut kan göra det mycket tydligare för dig att det tar två personer att starta ett förhållande, men bara en person för att avsluta det. Det kan också hjälpa dig att undvika många felsteg i framtiden om du kan identifiera orsaker där du bidragit till slutet för relationen.
 • Ångra dig inte. Om uppbrottet var ditt beslut så tänk på att om du bara går runt och tänker på alla de goda stunder ni hade tillsammans kan göra att du glömmer varför du gjorde slut.
 • Även om du och ditt ex har beslutat att vara vänner bör ni ändå bryta er loss helt från varandra direkt efter uppbrottet. Detta innebär att inte träffa varandra, inte umgås med varandras familjemedlemmar, inga telefonsamtal, inga mejl, inga SMS, ingen Facebook. Det behöver inte nödvändigtvis vara en permanent åtgärd, men tills du känner att du kan samtala med honom / henne på en rent platonisk nivå som vänner, utan en baktanke. Om han / hon försöker övertyga dig att träffa honom / henne, fråga dig själv ärligt vad poängen skulle vara. Det är lätt att fångas i ögonblicket igen, och återuppleva goda stunder, men det kommer bli svårare att släppa taget på nytt då. Och kom ihåg att det fanns ju en anledning (eller flera) varför det tog slut. Ni kanske behöver ha någon kontakt för att ta itu med de praktiska aspekterna av saker som att flytta ut, underteckna papper, etc., men försök att begränsa detta till vad som är absolut nödvändigt, kanske kan någon kompis hämta hans/hennes saker? Annars så försök att hålla sådana samtal / möten korta och vänskapliga.
 • Det är okej att känna att du har ställt till det – att ta ansvar för dina misstag eller brister är sunt. Å andra sidan måste du också acceptera att du är en bra person, och att du gjorde ditt bästa och att du är inte den enda som gjort misstag. Naturligtvis är en känsla av förnekelse helt naturligt, men acceptans är nyckeln till att kunna börja gå vidare
 • Gå igenom ”hat-fasen” så fort som möjligt. Du vill kanske bara skrika för att din ilska känns gränslös. Mängden ilska du känner inom dig beror på hur fientligt uppbrottet var, omständigheterna, och hur lång tid det tog att göra slut. Du kanske ogillar ditt ex för att ha slösat din tid. Du kanske inser att uppbrottet var oundvikligt (efterhand kommer du att komma på orsaker och ledtrådar som du inte märkte under den tiden ni var tillsammans). Du kan även känna en hel del ilska mot dig själv, men försök släppa den känslan snabbt! Det är slöseri med tid och energi för att plåga dig över något du inte längre har makt att förändra. Det finns så många positiva saker du kan göra med dina känslor och energi. Även om det kan kännas bra att byta ut dina känslor av kärlek till ditt ex med hat, kan det ändå leda till komplikationer och blandade känslor av kärlek och hat som aldrig är något bra.
 • Prata med dina vänner. Du vill ha människor omkring dig som älskar dig och som kommer att hjälpa dig att må bra med dig själv. Omge dig med medkännande, stödjande vänner och familj som kommer att hjälpa dig att se dig själv som en god människa, och du kommer att finna det lättare att komma på fötterna igen med dina nära och kära omkring dig.
 • Skriv ner dina känslor. Skriv i en dagbok eller prova att skriva dikter. Det viktigaste är att vara helt ärlig och inte redigera dig själv under tiden, eller att förhärliga din partner överdrivet. En av de bästa anledningarna för att skriva ner allt är att ibland kommer du att bli förvånad av en plötslig insikt som kommer till dig när du fäster allt på papper. Mönster kan bli tydligare, och medan ditt sörjande börjar minska kommer du känna det så mycket lättare att förstå livets värdefulla lektioner från hela upplevelsen om du har skrivit dig igenom det. Ingen relation är bara ett misslyckande om du lyckas lära dig något om dig själv. Bara för att det inte fungerade hela vägen betyder det inte att det inte var en nödvändig del av din resa till att bli vem du är menad att vara.
 • Gör en lista med påminnelser . En av de bästa tricks som hjälper dig hålla fast vid ditt beslut är att göra en lista över alla de skäl om varför ditt ex inte var något för dig. Var hänsynslös och tydlig – det är inte läge att vara förlåtande. Vad du gör är att skapa en bild för dig själv som kommer att ta upp en känslomässig reaktion när du känner dig frestad att tro att ” kanske om du just gjorde det eller det , skulle det fungera … ” Skriv ner vad som hände och hur det gjorde du känner , att vara tydlig med de saker du aldrig vill känna igen . När du märker att du saknar ditt ex i ett svagt ögonblick, och inser att du är nära att ringa ditt ex; Ta fram den här listan, läs den ett par gånger, och sedan prata med dig själv , ”-  Detta är sanningen om vad det var som hänt. Varför skulle jag vilja gå tillbaka och tortera mig själv igen? ” Om du har låg självkänsla, och att du tror att du inte förtjänar bättre; så tänk dig att detta sker till en vän till dig, och tänk vad du skulle säga till din vän : ”- Håll dig undan ditt ex! Detta förhållande var inte bra för dig! ”
 • Ut med det gamla, in med det nya. Ett uppbrott kan innebära en ny början. Därför kommer städning och att organisera ditt personliga utrymme göra att du känner dig pigg och redo för nya saker. En stor röra kan vara överväldigande och deprimerande, och kommer bara att öka din stressnivå. En extra bonus är att hålla dig sysselsatt med att städa ditt utrymme. Håll dig sysselsatt för att inte sitta och grubbla. Städa ditt rum, få lite nya
  affischer, städa upp ikonerna på datorns skrivbord.

  Komma över sitt ex och gå vidare efter en separation

  Komma över sitt ex och gå vidare efter en separation

Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex Komma över sitt ex