Det finns ett antal olika sätt att rensa avloppet under vasken, beroende på vilken typ av stopp det är och hur svårt det är att rengöra. Nedan följer några vanliga metoder:

  1. Använd en avloppsrensare. Detta är en metall- eller plaststång med en spiralformad tråd på ena änden. Sätt in tråden i avloppet och snurra den för att bryta upp blockeringen och dra ut den.
  2. Använd en kemisk avloppsrensare. Detta är en kemikaliesammansättning som du häller ner i avloppet för att bryta upp blockeringen. Läs alltid bruksanvisningen noga innan användning och undvik att använda denna typ av rengöring om du har en septiktank.
  3. Använd en plunger. Placera sugkoppen över avloppet och tryck ner och dra upp några gånger. Detta kan hjälpa till att bryta upp blockeringen.
  4. Använd en hink och en slang. Placera hinken under avloppet och koppla en slang till kranen och avloppet. Spola sedan vatten genom avloppet tills blockeringen löser upp sig.
  5. Anlita en rörmokare. Om blockeringen är alltför svår att lösa på egen hand, kan du alltid kontakta en professionell rörmokare för att hantera problemet.

Av admin