För att borsta tänderna noggrant och effektivt följer du dessa steg:

1. Välj en tandborste: Välj en tandborste med mjuka borststrån. En tandborste med en liten, rundad borsthuvud är lämplig för att nå alla delar av munnen.

2. Applicera tandkräm: Applicera en ärtstor mängd fluorerad tandkräm på tandborsten. Fluor hjälper till att stärka emaljen och förebygga karies.

3. Borsta yttre tandytor: Placera tandborsten i en 45 graders vinkel mot tandköttet och gör små cirkulära rörelser för att borsta de yttre tandytorna. Borsta en eller två tänder åt gången och var noga med att nå både fram- och baksidan av varje tand.

4. Borsta inre tandytor: Fortsätt med samma teknik för att borsta de inre tandytorna. Var extra försiktig med de bakre tänderna då det är lätt att missa dessa områden.

5. Borsta tuggytorna: Använd horisontella fram- och tillbakarörelser för att borsta tuggytorna på både över- och underkäken.

6. Borsta tungan: Använd tandborsten eller en tungskrapa för att noggrant borsta eller skrapa tungan. Bakterier kan samlas på tungan och orsaka dålig andedräkt.

7. Skölj munnen med föuor eller låt tandkräm sitta kvar

8. Använd tandtråd: Efter att du har borstat tänderna bör du använda tandtråd för att komma åt mellanrummen där tandborsten inte kan nå. Följ anvisningarna för att korrekt använda tandtråd.

9. Avsluta med munskölj: Skölj slutligen munnen med munskölj för att döda bakterier och fräscha upp andedräkten. Välj en munskölj som är fluorerad för att ytterligare stärka emaljen.

10. Upprepa två gånger om dagen: Borsta tänderna noggrant åtminstone två gånger om dagen, morgon och kväll, i två minuter varje gång.

Genom att följa dessa steg och vara konsekvent i din dagliga tandborstningsrutin kan du säkerställa en noggrann och effektiv tandborstning.

Av admin