För att betala vägtullar, eller trängselskatt, i Göteborg finns det olika alternativ:

1. Automatisk betalning via AutoPASS: Om du har en giltig AutoPASS-enhet (till exempel BroPass) från Norge, kan den användas för att betala trängselskatten i Göteborg. Avgiften dras automatiskt från ditt AutoPASS-konto.

2. Elektronisk betalning via registreringsnummer: Om du har ett svenskt registreringsnummer kan du betala trängselskatten via det elektroniska systemet framtaget av Trafikverket. Du behöver skapa ett konto och registrera ditt fordon hos dem. Därefter kommer avgifterna dras automatiskt från ditt konto, kopplat till fordonets registreringsnummer.

3. Mobil betalning: En annan möjlighet är att använda en mobil betalningsapp som är ansluten till trängselskattsystemet. Du kan använda appen för att betala direkt via din mobiltelefon.

4. Betalning vid betalningsautomat: Det finns också betalningsautomater där du kan betala trängselskatten med kontanter eller betalkort. Betalningsautomaterna finns på vissa platser i och runt Göteborg.

Det är viktigt att komma ihåg att betalning måste göras inom en viss tid efter att du har passerat ett tullområde för att undvika eventuella böter eller straffavgifter.

För att få mer detaljerad och aktuell information om betalningsmetoder och eventuella ändringar i systemet rekommenderas att besöka Göteborgs Stads eller Trafikverkets webbplatser eller kontakta deras kundtjänst.

Av admin