Ett gymmedlemskap är ett bra sätt att ge dig själv tillgång till högkvalitativ utrustning, klasser och tränare. Men många som har gymmedlemskap använder dem inte regelbundet. Om du försöker motivera dig själv att gå till gymmet ofta finns det flera strategier du kan prova, som att belöna dig själv och träffa människor på ditt gym.

Köp en ljudbok som du endast lyssnar på på gymmet. Forskning har visat att det bara är möjligt att lyssna på en ljudbok när de är på gymmet och motiverar människor att gå ofta till gymmet. Välj en ljudbok som du är mycket intresserad av att lyssna på så att det faktiskt kommer att motivera dig.
Om ljudböcker inte är din sak, prova sedan att skapa en lista med filmer du vill titta på och låt dig bara titta på dem medan du tränar, till exempel när du går på löpbandet.
Du kan också överväga att skapa en spellista med bara musik för gym. Skapa en spellista med dina favoritlåtar och bara lyssna på dem under dina träningspass.
Ett annat alternativ till ljudböcker är att hitta en podcast som du bara lyssnar på på gymmet. Välj optimistiska spår för att göra din träning roligare.

Ställ in ett belöningssystem. Att veta att du har något du arbetar mot kan också hjälpa dig att vara motiverad att gå till gymmet. Ta lite tid att uppskatta belöningar för att gå till gymmet ett visst antal gånger varje vecka och varje månad.
Till exempel kan du belöna dig själv med ett nytt nagellack eller filmhyra för att du gick till gymmet fem gånger på en vecka. Du kan också belöna dig själv med en pedikyr eller en resa till biografen för att träffa gymmet 20 gånger i månaden.
Välj belöningar som kommer att motivera dig och åta dig att ge dem till dig själv endast om du uppfyller dina mål.

Beräkna kostnaden för att inte åka till gymmet. Gymmedlemmar är inte billiga, så att inte använda ditt medlemskap är slöseri med pengar. Om att förlora pengar motiverar dig, ta dig lite tid att beräkna hur mycket pengar du kommer att förlora genom att inte gå på gymmet eller inte gå tillräckligt ofta.
Till exempel, om ditt gymmedlemskap kostar 600kr per månad och du inte går på en vecka, kommer du att slösa 150. Om du bara går på gymmet två gånger i månaden, är det som att du betalar 300 kr per besök.

Om tanken på att förlora en större summa pengar än du spenderar på ditt gymmedlemskap låter som om det skulle motivera dig, försök sedan göra ett löfte om att du donerar 100 dollar eller mer till välgörenhet om du inte går till gymmet visst antal gånger i en månad.
Till exempel kan du lova att gå till gymmet 20 gånger på en månad eller donera 100 kr till ditt lokala djurskydd.
Eller om du tror att du skulle bli motiverad om pengarna gick till en sak du inte stöder, kan du lova att ge pengarna till den orsaken om du inte uppfyller ditt mål.

Tänk på din största motivation att gå till gymmet. Du kanske vill se bättre ut i dina kläder, att känna dig mer självsäker eller att förbättra din hälsa, men dessa skäl kanske inte är specifika nog för att motivera dig. Istället för att fokusera på allmänna skäl kan du försöka hitta på något mycket specifikt och personligt för att motivera dig att gå till gymmet.

Till exempel, om du har ett barn, kan din motivation vara något liknande, ”Jag måste gå på gymmet regelbundet för att vara ett bra exempel för min son.” Eller så kan du gå ännu längre och säga något som ”jag vill vara med på min dotters bröllopsdag, så jag ska på gymmet idag. ”
Du kan också basera din motivation på ett kommande specialevenemang. Till exempel kan du säga något som ”Jag vill se fantastiskt på min tioåriga återförening för gymnasiet, så jag måste gå på gymmet idag.”

Sätt mål för dig själv. Att ha ett realistiskt fitnessmål kan vara ett bra sätt att vara motiverad att gå på gymmet regelbundet. Försök att sätta ett SMART-mål som du kan uppnå genom att gå till gymmet. SMART står för specifik, mätbar, uppnåbar, resultatfokuserad och tidsbaserad.
Till exempel kan ditt mål vara att minska din 5km-tid med 2 minuter i slutet av nästa månad. Detta är ett specifikt mål som är mätbart och uppnåeligt. Det är också något som du tydligt kommer att veta när du har uppnått det (resultatfokuserat) och det har en tidsfrist, så det är också tidsbaserat.
Du kan arbeta mot detta mål genom att köra en 5km på löpbandet på ditt gym tre gånger i veckan.

Delta i träningsrutiner och pass som du gillar. Att träna kommer alltid att se ut som ett obehaglig jobb om du tvingar dig själv att göra aktiviteter som du inte tycker om. I stället hitta en aktivitet som du gillar att göra för att göra att besöka gymmet något du ser fram emot.
Pröva olika pass på ditt gym, såsom spinning, aerobics, kickboxning och högintensiv intervallträning (HIIT). Om du inte gillar ett pass, ta ett annan.
Använd olika maskiner, såsom löpbandet, trappmaskin, stationär cykel.

Lär känna utbildare och stamgäster på ditt gym. Att ta lite tid att prata med tränare och stamgäster på ditt gym är ett bra sätt att göra gymmet till en trevligare upplevelse. Det hjälper dig också att hålla dig ansvarig, för om du slutar att dyka upp kommer folk att märka det. Försök att säga ”hej” till de tränare och stamgäster som du stöter på varje gång du besöker gymmet. Efter några besök kanske du vill presentera dig för utbildare och stamgäster.
Om du till exempel stöter på en vanlig eller tränare på väg till gymmet, säg något som: ”Hej! Mitt namn är Erik. Jag känner inte riktigt för att vara här idag, men jag är här! Hur mår du idag?”
Du kan också överväga att få en kompis. Det här kan vara någon du träffar på gymmet eller en vän som också behöver hjälp med att hålla sig till deras gymbesök. Skicka varandra sms under veckan varje gång du går på gymmet, eller planerar att träffa personen på gymmet några gånger varje vecka.

Av admin