Kan du verkligen gå ner i vikt med vatten?

Vatten kommer ofta upp som ett råd för den som vill gå ner i vikt. Drick mer så äter du mindre heter det. Den som har testat att gå ner i vikt genom att bara dricka vatten vet att det är omöjligt. Förr eller senare känner du ju det där behovet av smak och fyllnadskänsla som gör att du äter för mycket.

Ska du skippa vattendieter och enbart fokusera på mer träning och de bästa bantningspiller som hälsokostbutiken har att erbjuda? Nej, du ska inte skippa vattnet men använd det på rätt sätt!

Drick mer under hela dagen

Att dricka vatten är viktigt inte bara för att det kan få dig att äta mindre. Om du är noga med att inte äta precis då du dricker kan det också vara bättre för din matsmältningsprocess. När kroppen får tillräckligt med vätska kan olika processer i den fungerar mycket bättre.

Det sägs att du ska dricka så pass mycket vatten att du aldrig upplever törst. Om du känner törst betyder det nämligen att du börjar bli uttorkad. Då kan din kropp inte prestera på samma sätt. Det kan till exempel vara bra att dricka lite under hela träningspasset för att inte hamna i situationen att du blir enormt törstig då kroppen säger stopp och belägg.

Klunka hela dagen

Nu ska det dock sägas att det inte är bra att överdriva åt andra håller. Forskare menar att det till och med kan vara skadligt att klunka på dagen lång med en vattenflaska. Med tanke på detta kan vi säga att det antagligen inte är så klokt att dricka en massa vatten för att gå ner i vikt.

I bästa fall kommer du att kissa ut överskottet och inte skada kroppens funktioner. I värsta fall blir du övervätskad och då kan du till och med behöva sjukhusvård. Det sker regelbundet under maratonlopp då folk dricker för mycket.

Summering

Du kan alltså inte bara dricka vatten för att gå ner i vikt. Rätt mängd kan leda till att dina kroppsprocesser fungerar på ett bättre sätt. Och då är det klart att du kanske får en effektivare viktnedgång.

Men om vattenintaget inte går hand i hand med en livsstil som främjar viktnedgång får du inte särskilt imponerande resultat. Du lär bara bli irriterad av att inte få i dig de ämnen som du behöver via vanlig kost. Dessutom ska vi komma ihåg att snabb viktnedgång för det mesta följs av snabb viktuppgång.

Tänk långsiktigt och använd ditt vattenintag som en smart strategi som är hållbar när du vill gå ner i vikt såväl som då du vill hålla dig på en viktnivå som du trivs med!

Av admin