Byt ut slötittandet på TVn mot en spännande ljudbok i höst!

Uncategorized

Snart är sommaren över. De ljusa dagarna blir långsamt allt kortare och innan vi vet ordet av visar termometern singeltal igen. Trädkronorna utanför fönstret skiftar färg från grönt till en mix av orangea och röda nyanser.

I samband med detta brukar sommarens utomhusaktiviteter bytas ut mot mer passande höstsysslor inomhus. Det är då lätt att spendera alldeles för många timmar framför TV:n och fastna i en kavalkad av meningslösa reality-program. Även om det såklart finns en viss charm i detta vill vi tipsa om vår nya favorithobby. En hobby som på många sätt känns mer givande, och kanske framför allt avslappnande – nämligen att lyssna på en ljudbok.

Finns det något bättre en att krypa upp i soffan eller favoritfåtöljen med något gott i glaset och lyssna på en riktigt bra bok medan regnet faller utanför fönstret? Tveksamt, enligt oss! Har du dessutom hittat en bra bokserie så vet du att du har en hel rad med böcker som förmodligen är lika bra som den du lyssnar på för tillfället framför dig. Jackpot!

Här kommer våra bästa tips på fem fantastiska bokserier som du kan förgylla hösten med:

 • Doggerland av Maria Adolfsson
  Doggerland är en lite annorlunda deckarserie som utspelar sig på en fiktiv ögrupp i Nordsjön, mitt emellan Storbritannien och Skandinavien. Vi får följa kriminalinspektör Karen Eiken Hornby som leder mordutredningar i den svindlande miljö som författaren Maria Adolfsson har skapat. Serien består tre böcker – ”Felsteg”, ”Stormvarning” och ”Mellan djävulen och havet”.

 • Joona Linna av Lars Kepler
  Joona Linna är en av Skandinaviens bäst säljande deckarserier, med över 15 miljoner sålda exemplar. Det är lätt att förstå varför – böckerna i serien, som består av sju böcker (den åttonde släpps i september), är spännande från första till sista sidan och innehåller såväl klassiskt polisarbete som psykologi.

 • De sju systrarna av Lucinda Riley
  Denna serie, som hittills består av 5 böcker, handlar om sju adoptivsystrar som får varsin ledtråd till sitt förflutna. Med hjälp av ledtrådarna söker de, världen över, efter sitt ursprung. En mysig serie om familj, kärlek, glädje, sorg och inte minst hopp.

 • Vanessa Frank av Pascal Engman
  Stjärnskottet Pascal Engman hyllas vitt och brett och det med rätta. Engmans litterära stil påminner mycket om hur de mest spännande TV-serierna är uppbyggda. Hans böcker håller högt tempo och hinner sällan bli tråkiga innan nästa stora twist i handlingen skickligt presenteras. Nyligen släpptes Änkorna som är andra delen i Pascal Engmans serie om kriminalkommissarie Vanessa Frank – ge den en lyssning!

 • Jack Reacher av Lee Child
  Lee Childs omåttligt populära bokserie om den före detta militärpolisen Jack Reacher är ett måste för alla som gillar spänning. Reacher är en något udda karaktär som efter att ha lämnat militären driver runt i USA – ständigt på väg, men utan något riktigt mål. Det är så han vill ha det. Han är trött på att ta order av andra. Gång efter gång dras Jack Research, på grund av sin något struliga personlighet och militära bakgrund, in i olika kriminalfall. Ofta spelar han en direkt avgörande roll. Serien består av hela tjugofem böcker, så du har många timmars lyssning framför dig!

Hoppas att du gillar böckerna ovan lika mycket som vi gör, och att din höst blir riktigt mysig!