Bryta isen

Uncategorized Leave a reply

Bryta isen

Har du svårt att bryta isen med nya människor?

Alla har vi väl varit i situationer där vi velat bryta isen för att lättare kunna prata, men tungan sitter fast med häftstift, blicken flackar och det enda du kommer på att prata om är hur vädret är.
Nåväl här kommer några tips du kan prova.

1. Tro inte att alla är så sociala och inte har några hämningar eller oro. Även killen med den välkammade frisyren som pratar med alla känner troligen också någon form av oro. Han har bara lärt sig att dölja det och komma över den.

2. Främlingar är vänner du inte känner! Se inte främlingar som elaka och arroganta. Dem är förmodligen precis som du. Lite försiktig men öppen för nya vänskapsrelationer.

3. Ta dig inte på för stort allvar! Om du är lite klumpig eller säger något tokigt. Skratta åt det! Det kan få positiv effekt med för visst är det roligare att vara vän med någon lite rolig än någon som uppför sig korrekt och perfekt?

4. Tänk inte så mycket! bara säg Tjena, hur är läget”. Du letar inte efter en ny själsfrände, bara lite umgänge.

5. Det kvittar vad du säger – inom rimliga gränser så klart. Bara kasta ur dig något så kommer nya samtalsämnen av sig själv.
Ämnen som kan vara intressanta är resor, filosofi, aktuella händelser osv. Visst kan du komma på intressantare saker än bara prat om vädret och jobb. Och du blir lättare en person att minnas om du inte bara pratar om vädret.

6. Inget illa om vädersnack, det kan vara en bra öppning om du inte kommer på något annat. Jobbsnack är inte det bästa öppningsämnet då det kan få dig att framstå som en som har sitt liv på jobbet, eller mest är intresserad av karriär- och löne status.

7. Glömt namnet? ingen fara. Det gör alla! Säg -ursäkta jag minns inte ditt namn, jag är så dålig på namn. Personen kommer kanske bara tycka det är bra att du sa det för hon har mycket troligt glömt ditt namn också. Vill du vara lite smidig kan du säga ”Vad var det nu du hette?” Svarar dom då sitt förnamn så kan du säga ”Ja, men jag menade efternamnet 😉

8. Bry dig inte om de som inte är intresserad av dig. Deras förlust att inte få umgås med en sådan speciell person som du 🙂

9. Intala dig själv att du är intressant och rolig. Tro på dig själv! går du bara och tänker att ”jag är tråkig och ointressant” så blir du det. Du är vad du tänker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *