Det finns flera preparat och kosttillskott som kan hjälpa dig att varva ner och minska stress. Här är några av de bästa preparaten för avslappning:

  1. Kamomillte: Kamomillte är känt för sina lugnande egenskaper och kan hjälpa till att minska ångest och främja sömn. En kopp kamomillte före sänggåendet kan vara mycket avkopplande.
  2. Lavendel: Lavendeldoft anses ha en lugnande effekt och kan hjälpa till att minska stressnivåerna. Du kan använda lavendelolja i ett bad, som en aromaterapi-olja eller genom att använda lavendeltillbehör som doftljus eller påslakan.
  3. Ashwagandha: Ashwagandha är en adaptogen ört som används inom Ayurveda. Det kan hjälpa till att minska stress och ångest genom att reglera kortisolen, stresshormonet, i kroppen. Kosttillskott med ashwagandha finns tillgängliga i form av tabletter, kapslar eller pulver.
  4. Magnesium: Magnesium är ett mineral som kan hjälpa till att slappna av musklerna och främja god sömn. Du kan ta magnesiumtillskott i form av tabletter eller använda magnesiumolja genom att applicera den på huden.
  5. Valerian root: Valerian root eller roten valeriana är ett naturligt preparat som har använts i århundraden för att behandla sömnproblem och minska ångest. Det finns tillgängligt i form av kapslar eller te.

Det är alltid viktigt att kontakta en läkare eller apotekspersonal innan du börjar ta några nya preparat eller kosttillskott, särskilt om du redan tar mediciner eller har några befintliga hälsoproblem.

Av admin