Här är några roliga utomhusaktiviteter för sjuåringar:

1. Skattjakt: Planera en skattjakt genom att gömma små belöningar eller ledtrådar utomhus. Låt barnen följa ledtrådarna för att hitta skatten. Det kan vara både spännande och lärorikt!

2. Cykeltur: Ta med cyklarna och ge er ut på en cykeltur. Utforska närområdet och stanna till vid en park eller lekplats längs vägen för att leka och ha picknick.

3. Bollspel: Låt barnen delta i enkla bollspel såsom fotboll, volleyboll eller kubb. Detta hjälper till att förbättra deras koordination och samarbetsförmåga.

4. Naturvandring: Ta en promenad i naturen och upptäck olika djur, växter och landskap. Det kan vara spännande att se vad ni kan hitta och uppleva tillsammans!

5. Lekplatsbesök: Besök olika lekplatser i området och låt barnen prova på olika lekredskap och lekar. Det är ett bra sätt för dem att träffa andra barn och utveckla sina motoriska färdigheter.

6. Vattenlek: Om det är en varm dag, skapa en vattenlekplats i trädgården med hjälp av en vattenspruta, vattendunkar och vattenbollar. Det kommer garanterat att få dem att skratta och ha kul!

7. Picknick: Ordna en picknick i trädgården eller i en närliggande park. Låt barnen vara med och välja mat och dryck att ta med. Det blir en mysig stund med möjlighet till lek och avkoppling.

8. Trädgårdsarbete: Ge barnen möjlighet att hjälpa till i trädgården genom att plantera blommor eller grönsaker. De kan också få lära sig om växters behov och hur man tar hand om dem.

Av admin