16 timmars fasta

16 timmars fasta

Vad är 16 timmars fasta? 5:2 metoden är just nu på allas läppar, dör det går ut på att halv-fasta 2 dagar i veckan. Men en variant av detta är 16 timmars fasta. Med det menas det att du fastar 16 timmar av dygnet, och äter under 8 timmar. Vissa tycker detta är lättare att följa då det är lättare att få in det i rutin och sin livsstil. Mer om det kan du läsa här.

Det största hindret är dina tankar.

Genomförandet av denna diet är ganska enkel, du helt enkelt bara inte äter när du vaknar. Sedan kan du äta senare på dagen när dina 16 timmar av fasta har gått. Åtminstone är det hur man kan göra det.

Men det finns en mental barriär att komma över. ”Om jag inte äter kommer jag inte att kunna tänka? Kommer jag bli jättetrött? Kommer jag svimma? Kommer jag mår illa? Vad kommer det att bli? ”Dessa är alla tankar som gick genom mitt huvud innan jag började.

I dagens läge tänker de flesta att dom måste äta ofta för att undvika må bra. Du tror det eftersom du fått höra det, inte för att du faktiskt provat det.

Äter mindre
När du äter mer sällan tenderar du att äta mindre totalt sett. De flesta människor som försöker sig på periodisk fasta går ner i vikt.

Periodisk fasta är ett bra alternativ för människor som vill gå ner i vikt eftersom det ger ett enkelt sätt att skära ner på antalet kalorier du äter utan att ändra din kost. Även om du säger till folk att de kan äta två stora måltider vid lunch och middag blir det istället att dem äter färre kalorier än de skulle på 3 eller 4 normala måltider.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.